Saltar apartados

Matemàtica Aplicada

NOTÍCIES I ACTIVITATS

07/05/2018
El president de l'Associació Internacional de Geodèsia, Harald Schuh, impartirà dues conferències al saló d'actes de l'Escola Politècnica Superior I

 

El dimarts 8 de maig dissertarà sobre "Contribution of Geodesy to monitoring natural hazards and global change". La geodèsia és la ciència que permet elaborar mapes globals, determinar posicions de punts i estudiar els moviments de la superfície terrestre i les variacions de gravetat. Per açò té un paper essencial en l'observació i mesurament dels efectes del canvi climàtic, com el nivell del mar, la quantificació del desglaç i els canvis de les masses d'aigua oceàniques i continentals. L'alta precisió de les mesures geodèsiques permet també la detecció precoç o l'observació en temps quasi real de desastres naturals com els tsunamis.

El dijous 10 de maig el tema serà "The International Association of Geodesy and its Global Geodetic Observing System in our changing world". L'Associació Internacional de Geodèsia és l'associació científica internacional més antiga, que té un paper essencial en l'observació de la Terra des de l'espai i contribueix al desenvolupament de la resolució sobre el "marc de referència geodèsic global per al desenvolupament sostenible" adoptada per l'Assemblea General de les Nacions Unides en 2015. El Sistema Global d'Observació Geodèsica és una gran iniciativa de la IAG encaminada al desenvolupament de la infraestructura necessària per a quantificar els canvis del nostre planeta.
La magnitud dels avanços tècnics i dels reptes plantejats exigeix millorar la formació especialitzada, la qual cosa s'il·lustrarà en aquesta xarrada amb l'exemple de l'educació actual en geodèsia i geoinformació a la Universitat Tècnica de Berlín i a Alemanya.

El professor Harald Schuh és cap del Departament 1, Geodèsia, del centre d'excel·lència alemany GFZ (https://www.gfz-potsdam.de/en/geodesy/ ) i professor de l'Institut de Geodèsia i Geoinformació de la Universitat Tècnica de Berlín, i té un currículum molt destacat
http://www.earth.tu-berlin.de/menue/staff/harald_schuh/parameter/en/?type=1

Ambdues conferències tindran lloc a les 11 del matí.

CulturaDivulgació científicaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
24/04/2018
CONFERÈNCIA: "Constructivism and Mysticism". Dr. Hugh Gash de la Dublin City University
La conferència s'impartirà el dimecres 2 de maig a les 9:00 en el Saló de Graus de la Politècnica I.
CulturaDivulgació científicaInformació sobre jornades, cursos, conferències...Conferències
13/01/2018
Our colleague, Josué Nescolarde, appointed Associate Editor for the journal Kybernetes (El nostre col·lega, Josué Nescolarde, nomenat editor associat de la revista Kybernetes)

 

 

The journal Kybernetes (2016 Impact Factor: 0.811):

 

Kybernetes is the official journal of the UNESCO recognized World Organisation of Systems and Cybernetics (WOSC), and The Cybernetics Society.

The journal is an important forum for the exchange of knowledge and information among all those who llaure interested in cybernetics and systems thinking.

It is devoted to improvement in the understanding of human, social, organizational, technological and sustainable aspects of society and their interdependencies. It encourages consideration of a range of theories, methodologies and approaches, and their transdisciplinary links. The spirit of the journal menges from Norbert Wiener's understanding of cybernetics as "The Human Use of Human Beings." Hence, Kybernetes strives for examination and analysis, based on a systemic frame of reference, of burning issues of ecosystems, society, organizations, businesses and human behavior.

27/09/2017
Conferència "Global Changes: Space scientific view of what we do and do not know"

 

A càrrec de Benjamin Fong Chao

Lloc: sala polivalent de la seu universitària Ciutat d'Alacant (C/ Sant Ferran, 40. Alacant).

Data i hora: Dijous 28 de setembre de 2017 a les 19 h.

La conferència s'impartirà en anglès i hi haurà traducció simultània al castellà.

Informació sobre jornades, cursos, conferències...JornadesConferències
27/09/2017
Journées 2017, des Systèmes de Référence et de la Rotation Terrestre

Headlines and interviews in spanish media related with Journées 2017

 

 

 

Informació sobre jornades, cursos, conferències...Congressos

Actualidad UniversitariaACTUALITAT UNIVERSITÀRIA

Departament de Matemàtica Aplicada


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9714

Fax: (+34) 96 590 9707

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464